Det är onsdag ute i en av kyrkorna, norr om Stockholm. Solen går långsamt ner mellan grantopparna. En efter en anländer bilar med människor som lockats att delta i veckans kulturkväll. Inne i kyrksalen tänder vi levande ljus. Ute blåser kvällsbrisen kyligt. Det har blivit höst.

Några förbipasserande frågar vad samlingen ska handla om, och innan jag hinner reagera, svarar den trevliga kyrkvaktmästaren att ”det har något med Gud och Jesus att göra”. Detta svar är ju för all del sant, även om den formella rubriken för kvällens föreläsning med Stefan Gustavsson är: Finns det skäl att tro?

Det är inte första gången jag lyssnar på Stefans skarpa argumentation för kristen tro. Han pratar bland annat om att allt som börjar existera har en orsak, eftersom ”ur intet kommer intet”. Universum började existera, alltså kan man dra slutsatsen att universum har en orsak.

Vill du höra mer om hur det vi vet om universum och människan, kan ge oss skäl att tro på att Gud, kan du lyssna på inspelningen nedan.

Och om du vill diskutera, eller inte håller med Stefan…

Ser jag fram emot din kommentar!
/Mia